O Nama Dom Vladimir Nazor

O nama

Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor, ustanova je koja je utemeljena 1965.g. odlukom Skupštine općine Karlovac. Danas je to državna ustanova u sustavu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske. Nalazi se u Karlovcu u Ulici Vladimira Nazora 10.

Osnovna djelatnost Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor je pružanje usluga zbrinjavanja i odgoja u okviru kojih se vodi skrb o prehrani, odijevanju, održavanju osobne higijene, o zdravlju, o radnim, školskim i izvanškolskim aktivnostima, te ostalim potrebama djece koja mogu biti u dobi od treće do dvadeset prve godine života, a koja su bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Djelatnost Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor odvija se kroz tri osnovna oblika rada:

  • stalni smještaj
  • poludnevni boravak
  • stambena zajednica
O Nama Dom Vladimir Nazor

Poludnevni boravak

U poludnevnom boravku, djeca i mladi podijeljeni su u 4 skupine, i u njima borave pola dana.

Drugu polovicu dana nalaze se u školi, a spavaju u svojim obiteljima. Radi se o djeci čiji pravilan psihofizički rast i razvoj unutar njihovih obitelji nije u potpunosti zadovoljen, no ne postoje okolnosti koje bi ih potpuno izdvojile u Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor na stalni smještaj.

U PB-u djeca razvijaju higijenske i kulturne navike, pišu domaće zadaće, uče i izvršavaju sve obveze vezane za školu uz pomoć odgajatelja. Organizirano provode slobodno vrijeme, uključuju se u likovne, sportske i radne aktivnosti u Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor, i što je najvažnije, jako vole ovdje dolaziti!

Stambena zajednica

Stambena zajednica kao poznati oblik tretmana, Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor, počet će se provoditi tijekom 2011.g.

Uređen je stan od 99 kvadrata u samom centru grada Karlovca, koji se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji, stan je prostran i lijep, no nalazio se u izuzetno derutnom stanju, te je uz pomoć donacija potpuno uređen i opremljen.

Stan je kapaciteta – 4 osobe.

Stambena zajednica je oblik tretmana koji korisnicima daje mogućnost adaptacije na potpuno osamostaljenje, ali još uvijek uz pomoć i podršku stručnog osoblja.

Korisnici unutar Stambene zajednice trebaju pripremati hranu, brinuti o nabavci svega potrebnog za normalni život, brinuti o održavanju osobne higijene, higijene prostora i sl.

COVID informacije

Za vrijeme trajanja i u vezi pojave bolesti COVID – uzrokovane virusom SARS-CoV-2, informacije koje Vas zanimaju nastavno na rad naše Ustanove kao i mogućnost kontakata sa korisnicima i sl. možete dobiti na brojeve:

Back To Top